Regisztráció:

A használatához be kell lépnie a rendszerbe. Ha Ön még nem regisztrált, ezt egyszerűen megteheti a kezdőképernyőn található „Ingyenes Regisztráció” menüponttal.
A regisztráció során csupán néhány azonosító adatot, egy lehetőleg csak Ön által használt e-mail címet és egy titkos jelszót kell megadnia. A vezeték-, utónév, cím és telefonszám adatok hagyományos kapcsolatfelvételhez, értesítéshez szükségesek, megadásuk részben kötelező. Ez biztosítja, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá az Ön adataihoz, számláihoz. A regisztráció befejezéséhez a rendszer aktiváló kódot küld az Ön e-mail címére.

 • Bejelentkezési névre vonatkozó formai követelmények: A bejelentkezési név az angol ABC betűit (azaz az ékezetes betűket nem), számokat, kötőjelet (-), aláhúzás jelet (“_”) és pontot (“.”) tartalmazhat, szóközt azonban nem. Hossza legalább 4, legfeljebb 15 karakter lehet, és betűvel kell kezdődnie (Pl. anna346 vagy ANONYMOUS22). A kis- és nagybetűket NEM különböztetjük meg.

 • Jelszóra vonatkozó formai követelmények: A jelszó az angol ABC kis- és nagybetűit (azaz az ékezetes betűket nem), írásjeleket (-_?.,#!:;+), valamint számokat tartalmazhat, szóközt azonban nem. Hossza legalább 8, legfeljebb 30 karakter lehet. Begépelésénél különösen ügyeljen a kis- és nagybetűk használatára, mert a kis és NAGY betűket MEGKÜLÖNBÖZTETJÜK! Ügyeljen rá, hogy a “Caps Lock” funkció ne legyen bekapcsolva.

A sikeres regisztrációt követően kell a kívánt szolgáltatásokat regisztrálni. A menüsorból választott „Szolgáltatás kezelés” menüelemre kattintva megjelenik a már regisztrált szolgáltatások táblázata. A munkaterület bal felső sarkában található „Új szolgáltatás regisztrálása” gombra kattintva indíthatja el a regisztrációs folyamatot. Az új szolgáltatás regisztrálásának alapkövetelménye, hogy rendelkezzen egy 6 hónapnál nem régebbi, adott szolgáltatáshoz kapcsolódó számla másolatával. A megjelenő ablakban a következő adatok megadására van szükség:

Társaság neve: Egy legördülő menüből kiválaszthatja a Miskolc Holding Zrt. azon tagvállalatait (MIHŐ, MIVÍZ), amellyel kapcsolatosan szeretné az adott szolgáltatást regisztrálni.
Számlázási név: Azon név, amelyre a meglévő számla kiállításra került.
Fogyasztási hely: A szolgáltatás-igénybevétel helyéhez kapcsolódó azonosító, amelyet a számlán feltüntetve is megtalál.
Korábbi számlaszám: A kiállított számlát azonosító szám.
Számla összege: A kiállított számlán szereplő pénzösszeg.
Egyedi név: Az új szolgáltatást egyedileg azonosító karaktersorozat, amelyet tetszőlegesen megadhat.

Az adatok megadását követően a „Mentés”  gombra kattintva a rendszer összeveti azokat az adatbázisban szereplő információkkal, s amennyiben egyezést talál a kiállított számlák között, akkor az adott szolgáltatást sikeresen regisztrálta, amelyre a rendszer is felhívja figyelmét. Ellenkező esetben egy figyelmeztető ablak jelenik meg, amelyben láthatja, hogy mely adatot kell ellenőriznie, majd javítania. Hiányzó adatok esetén a rendszer nem ajánlja fel a mentés lehetőségét. A gomb mindaddig inaktív, amíg meg nem adott minden kötelező adatot.
Amennyiben csoportos beszedési megbízással fizette az adott szolgáltatást a regisztráció előtt, abban az esetben a regisztráció során választhat, hogy marad a megszokott fizetési módnál vagy áttér a bankkártyás fizetési lehetőségre. Ha marad a csoportos beszedési megbízásnál, akkor a számlái elektronikusan fognak elkészülni és az Elektronikus számlázási rendszeren (https:\\miszamla.hu) tudja majd megtekinteni és letölteni.
A sikeres regisztrációt követően postai úton nem küld számlát a szolgáltató. A regisztrált szolgáltatásokhoz kapcsolódó, fizetési határidejüket tekintve az adott hónapra eső számlák listáját a menü „Fizetendő számláim” pontja alatt kérdezheti le és fizetheti ki.


A regisztráció megszüntetése:

A számlakibocsátói szolgáltatás, illetve a miszamla.hu regisztráció megszüntetését Ön bármikor kezdeményezheti. A miszamla.hu regisztráció megszüntetésének előfeltétele, hogy előtte minden szolgáltatási regisztrációt megszüntessen, amit a “Szolgáltatás kezelés” menüpontban felsorolva talál meg. Az élő szolgáltatási sor végén található a szolgáltatás lemondási lehetőség.

A miszamla.hu regisztrációjának megszüntetését a miszamla@miskolcholding.hu email címre a “miszamla.hu regisztráció törlése” tárgyú e-mail üzenettel kezdeményezheti.

A miszamla.hu regisztráció törlése után Ön nem fog tudni bejelentkezni a rendszerbe, a korábbi elektronikus számláihoz sem fér hozzá. Javasoljuk Önnek, hogy a miszamla.hu regisztráció törlése előtt az elektronikus számláit mentse le a saját számítógépére, vagy egy tetszőleges, elektronikus adathordozóra.


Bankkártyás fizetés:

A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan egyenlítheti ki a regisztrált szolgáltatások (MIHO, MIVIZ) elektronikus számláit. A kiválasztott számla fizetésénél Önt az Unicredit Bank fizetőoldalára irányítjuk, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresz-tül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kivá-lasztásánál "fizetés bankkártyával" feliratra kattintsanak, majd a Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadják. A Bank a dombornyomott VISA és Mastercard, Visa Electron (a kár-tyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat fogadja el, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben az Ön Maestro bankkár-tyáján ilyen nem található, érdeklődjön Bankjánál.


A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.


Fizetéssel kapcsolatos reklamáció benyújtása online módon a következő linken lehetséges: ITT


bank


Milyen számlákat fizethet?

Kizárólag a regisztráció utáni (következő esedékes) számlák elektronikus kiegyenlítésére van lehetőség a miszamla.hu felületén keresztül. Amennyiben Ön már kézhez vette a nyomtatott számlát, úgy az már nem fizethető ezen a felületen. A Miskolc Holding Zrt. alábbi tagvállalatai által kiállított számlák kifizetésére van lehetőség:MIHO

MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.
3534 Miskolc, Gagarin u. 52.
E-mail: miho@miho.hu
Telefonszám: (+36) 46/533-120
Cégjegyzékszám: 05-09-004544
Adószám: 11385174-2-05


MIVIZ

MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft.
3527 Miskolc, József A. u. 78.
E-mail: mivizkft@miviz.hu
Telefonszám: (+36) 46/519-300
Cégjegyzékszám: 05-09-012433
Adószám: 13546904-2-05A rendszer használatához szükséges technikai feltételekkel:

 • Hardver követelmények: Általános böngészést támogató eszköz és internet kapcsolat.

 • Szoftverkövetelmények: A rendszer a következő típusú böngészők mindenkor aktuális verziójával használható:

  • Internet Explorer

  • Microsoft Edge

  • Mozilla Firefox

  • Google Chrome

  • Safari

  • Opera

 • Egyéb tudnivalók: Néhány letöltés vezérlő program akadályozhatja a rendszerben tárolt fájlok letöltését (számla PDF formátumban, hiteles számla), ezért ajánljuk a letöltésvezérlő programok letiltását a rendszer használatakor.
  Továbbá tájékoztatjuk, hogy a miszamla.hu rendszer jelenleg nem rendelkezik mobil böngészőre optimalizált verzióval, így mobil eszközről böngészve az oldalt, bizonyos funkciók nem, vagy csakkorlátozottan elérhetőek.